Орехчета
Сладкиши
Необходими продукти:
3 ч.ч. брашно София мел
1 яйце
125 г краве масло
100 г кисело мляко
1/2 ч.ч.пудра захар
1 щипка сол
1 ванилия
За крема-прясно мляко 1 ч.ч.
2 с.л захар
1 с.л. брашно
125 г краве масло
1 ванилия
1 есенция ром
20 г пудрата захар
Начин на приготвяне:
1. В купа се разбиват яйцето с пудрата захар, прибавя се размекнатото масло, киселото мляко, щипка сол и ванилията. Прибавя се пресятото брашното и се замесва меко тесто. Взема се от тестото и се правят топчета с големината на лешник.
2. Използва се преса с формички за орехчета, която се загрява предварително. Орехчетата се пекат от двете страни, като пресата се обръща до светло кафяв цвят.
3. Кремът се приготвя, като се загряват половината от прясното мляко и кристалната захар. Към него се прибавя разтвореното в останалото мляко брашно. Бърка се бавно, докато се сгъсти.
5. Отделно се разбиват размекнатото масло и пудрата захар. Прибавя се и една ванилия и есенция от ром за аромат. Към масления крем се прибавя по малко при непрекъснато бъркане изстиналия млечен крем.
6. С крема се пълнят изпечените тестени черупки и се слепват по две, за да се получат цели орехчета.
7. Сладките се оставят да престоят поне една нощ, за да омекнат.
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Дечко Милев от гр. Шумен
Вид рецепта
Трудност на приготвяне
Време за приготвяне
Дата на публикуване