Сладки милинки по сливенски
Други сладки печива
Необходими продукти:
700 г брашно София мел Козунак
1 1/2 пакет суха мая
400 мл прясно мляко
1/3 чаена чаша олио
1 супена лъжица захар
1 супена лъжица олио
1 яйце
за заливката:
1 яйце
4 супени лъжици брашно
125 г масло
щипка сол
пудра захар за поръсване
Начин на приготвяне:
1. Пресяваме брашното в купа , добавяме всички сухи съставки. След това леко затопленото мляко, яйцето и олиото. Месим до гладно нелепнещо тесто.
2. Оформяме на топка и оставяме да втасва в намаслена купа. След като втаса разделяме на 4 части.
3. Правим всяка част на фитил и режим на еднакви по големина топчета, колкото орех. Оставяме топчетата да втасат.
4. За заливката. В купа прибавяме разтопеното масло, брашното сол и яйцето.
5. Заливаме милинките и слагаме на 200 градуса за околоо 40-50 минути. Предварително загрята фурна. Поръсваме с пудра захар, докато са топли. След това дегустираме.
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Nataliya Kircheva от Хасково

Вид рецепта

Трудност на приготвяне

Време за приготвяне

Дата на публикуване
