Сладки милинки по сливенски


Други сладки печива

Необходими продукти:

700 г брашно София мел Козунак
1 1/2 пакет суха мая
400 мл прясно мляко
1/3 чаена чаша олио
1 супена лъжица захар
1 супена лъжица олио
1 яйце
за заливката:
1 яйце
4 супени лъжици брашно
125 г масло
щипка сол
пудра захар за поръсване

Начин на приготвяне:

1. Пресяваме брашното в купа , добавяме всички сухи съставки. След това леко затопленото мляко, яйцето и олиото. Месим до гладно нелепнещо тесто.

2. Оформяме на топка и оставяме да втасва в намаслена купа. След като втаса разделяме на 4 части.

3. Правим всяка част на фитил и режим на еднакви по големина топчета, колкото орех. Оставяме топчетата да втасат.

4. За заливката. В купа прибавяме разтопеното масло, брашното сол и яйцето.

5. Заливаме милинките и слагаме на 200 градуса за околоо 40-50 минути. Предварително загрята фурна. Поръсваме с пудра захар, докато са топли. След това дегустираме.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



Изпратена от:

Nataliya Kircheva от Хасково

Вид рецепта

Солена

Трудност на приготвяне

средна

Време за приготвяне

От 40 до 90 минути

Дата на публикуване

04.04.2022

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.