артезиански хляб с пълнозърнесто брашно
Хлябове

Изпратена от:

Ина Мутафчиева от София

Необходими продукти:

450 г брашно София мел пълнозърнесто
1 с.л. захар
7 г суха мая пакетче
1 ч.л. сол
350 мл вода   

Начин на приготвяне:

1. Всички съставки мая, брашно, сол и захар се разбъркват в купа. Прави се кладенче и в него се добавя водата. Всичко се разбърква хубаво и се оставя да втасва на топло за 1- 1 1/2ч.

2. Върху набрашнен плот се изсипва втасалото тесто поръсва се с брашно и се сгъва с леко издърпване на пакет.

3. Придава се форма по желание и се слага в тавата за печене.

4. Прави се второ втасване за 20 мин. и когато се надигне се пече във предварително загрята фурна на 220* на горещ въздух или 200* на горно и долно печене.

5. Времетраене според фурната 15-20 мин.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



ВИД РЕЦЕПТА

Солена

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

лесна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

От 40 до 90 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

25.12.2022

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.