Безглутенов царевичен хляб
Питка, Погача

Изпратена от:

Вера Щробл от София

Необходими продукти:

150 г царевично брашно
150 г брашно лимец
150 мл. прясно млако
1 яйце
15 г мая от кубче
5 г сол
2.5 г захар
30 мл зехтин

Начин на приготвяне:

1. Смесете двата вида брашно.

2. Добавете яйцето, сол, захар, сипете зехтина и разтворената в топло мляко мая. Замесете хомогенно тесто.

3. Късайте топчета от по 80-90 г всяко, оформете по желание и наредете в тава, покрита с хартия за печене.

4. Покрийте с кърпа и оставете да втаса, за около 3 часа.

5. Намажете със зехтин и печете в предварително загрята фурна на 180 градуса.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



ВИД РЕЦЕПТА

Солена

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

лесна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

До 40 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

22.12.2021

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.