120 г пълнозърнесто брашно София Мел
1 яйце
45 г захар
1 ч л сода за хляб
1/2 ч л канела
70 г масло
2 с л боров мед
1. Разбиваме маслото със захарта на пухкав крем.
2. Добавяме яйцето и боровия мед, и отново разбъркваме добре.
3. В друга купа се пресява брашното и се смесва със содата и канелата.
4. Смесваме ги и разбиваме с миксер докато се получи еднородна смес.
5. Слагаме във фризер за около 2- 3 часа.
6. От охладеното тесто се оформят кръгли плоски бисквити.
7. Поставят се в тава върху хартия за печене, като се оставя поне 2 см. разстояние между тях.
8. Пекат се в загрята фурна на 180 градуса за 12-15 минути.
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
ВИД РЕЦЕПТА
ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ
ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ
ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ