240 г пълнозърнесто брашно София Мел
1 ч л сода за хляб
щипка сол
120 г масло
100 г захар
2 яйца
3 с л меласа
1 ванилова есенция
1/2 ч л канела
1. В купа смесете пресятото брашно заедно с канелата содата и солта.
2. В друга купа разбийте маслото със стайна температура заедно със захарта.
3. Добавете яйцата ваниловата есенция и разбийте до кремообразност.
4. Без да спирате разбиването добавете на порции сухите съставки и меласата, като ги редувате.
5. Покрийте тестото с прозрачно фолио и го оставете в хладилник да стегне за 3- 4 часа.
6. От охладеното тесто се оформят кръгли бисквити, които се нареждат в тава, постлана с хартия за печене.
7.Печем на 180 градуса за около 10 минути. Изпечените бисквити охлаждаме за около 5 минути върху решетка.
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
ВИД РЕЦЕПТА
ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ
ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ
ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ