Бухти с парено тесто
Други солени печива

Изпратена от:

Дарина Николова от село Тюленово

Необходими продукти:

150 г София Мел Козунак
250 мл Вода
50 г краве масло
5 г бакпулвер
5 г сол
4 яйца
300 мл олио за пържене

Начин на приготвяне:

1. В съд на котлона се поставят водата, солта и кравето масло и се оставя сместа да заври. Наведнъж се изсипва брашното смесено с бакпулвера и енергично се разбърква с дървена лъжица, докато сместа се събере на топка. Маха се от котлона и се оставя за 10 минути да се охлади.

2. Едно по едно се добавят яйцата, като след всяко се разбърква енергично с дървена лъжица, докато се поеме от тестото. В малък дълбок съд се загрява олиото на котлона, след което се намалява температурата на умерена /от 9 степени на 6-та/. С лъжица се загребва от сместа и се пускат топки, като с друга лъжица се избутват.

3. Пържят се в маслената баня на умерена степен, докато се надуят и се обръщат. При изваждане трябва да са леки.

4. Пърженето трябва да е на умерена температура, за да не останат вътре сурови, а да образуват големи празни кухи пространства. При пържене се издуват много, а при изваждане за леки. Ако тежат, значи трябва да продължи пърженето.

5. Може да се хапват с айрян, сладко, сирене или само поръсени с пудра захар.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



ВИД РЕЦЕПТА

Солена

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

лесна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

До 40 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

28.04.2022

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.