Детски кроасани


Други солени печива и Други сладки печива

Необходими продукти:

500 г брашно София Мел 
250 мл топло пряснл мляко
1 ч. л ванилов концентрат
1 с.л мая
4 с .л кокосово масло
1 яйце
5 с.л захар
1 с.л сол
за пълнежа - шоколад , сирене или мармалад ( по желание)
70 г краве масло

Начин на приготвяне:

1. В купа се смесват съставките, като маята щом е суха не е нужно да се шупва предварително. Меси се до достигане на меко тесто. Оставя се за 40 мин да удвои размера си.

2. Разделя се на 4 равни точки, които се разточват на големи кръгове и слагат една върху друга. Като между всяка мажем с предварително разтопено масло. След това режем на равни части като торта на 8 или 12 парчета.

3. Слагаме си желаната смес. Аз използвах и сирене и мармалад. И завиваме от края към по-тънката част.

4. Стават страхотни кроасанчета. Оставяме да втасат за 15 минути, мажем с жътък и печем на 180° до готовност.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



Изпратена от:

Александра Петрова от Варна

Вид рецепта

Сладка

Трудност на приготвяне

лесна

Време за приготвяне

От 40 до 90 минути

Дата на публикуване

01.02.2022

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.