Детски кроасани
Други солени печива и Други сладки печива
Необходими продукти:
500 г брашно София Мел
250 мл топло пряснл мляко
1 ч. л ванилов концентрат
1 с.л мая
4 с .л кокосово масло
1 яйце
5 с.л захар
1 с.л сол
за пълнежа - шоколад , сирене или мармалад ( по желание)
70 г краве масло
Начин на приготвяне:
1. В купа се смесват съставките, като маята щом е суха не е нужно да се шупва предварително. Меси се до достигане на меко тесто. Оставя се за 40 мин да удвои размера си.
2. Разделя се на 4 равни точки, които се разточват на големи кръгове и слагат една върху друга. Като между всяка мажем с предварително разтопено масло. След това режем на равни части като торта на 8 или 12 парчета.
3. Слагаме си желаната смес. Аз използвах и сирене и мармалад. И завиваме от края към по-тънката част.
4. Стават страхотни кроасанчета. Оставяме да втасат за 15 минути, мажем с жътък и печем на 180° до готовност.
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Александра Петрова от Варна
Вид рецепта
Трудност на приготвяне
Време за приготвяне
Дата на публикуване