Домашен хляб


Хлябове

Необходими продукти:

1 килограм брашно София Мел
1 суха мая
1 супена лъжица захар
1 супена лъжица сол
250 мл прясно мляко
250 мл вода
100 г масло

Начин на приготвяне:

1. Маята се активира с лъжицата захар и малко топло прясно мляко.

2. Добавя се в пресятото брашно и се замесва меко тесто с прясното мляко, водата и маслото.

3. След първото втасване се оформя и втасва втори път във формата.

4. Пече се на 200 градуса до готовност.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



Изпратена от:

Милка Георгиева от София

Вид рецепта

Солена

Трудност на приготвяне

лесна

Време за приготвяне

над 90 минути

Дата на публикуване

23.11.2021

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.