Домашна юфка


Други солени печива

Необходими продукти:

5 кг. брашно София мел
2 литра прясно мляко
20 яйца
3 суп. лъж. сол

Начин на приготвяне:

1. В пресятото брашно правим кладенче, добавяме млякото, яйцата и солта. Замесваме средно твърдо тесто.

2. Готовото тесто се поставя в подходящ съд и се покрива с влажна кърпа, за да не хваща кора.

3. Откъсва се парче и се разточва обла доста тънко (баба казваше, „Да може да четеш вестник през нея“).

4. Накрая се нарязва по дължина на 4-5 места с нож и се простира на чаршаф на силно слънце да съхне.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



Изпратена от:

Павлина Веселинова от Годеч

Вид рецепта

Солена

Трудност на приготвяне

средна

Време за приготвяне

над 90 минути

Дата на публикуване

07.02.2022

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.