Домашни курабии
Други сладки печива

Изпратена от:

Ралица Димитрова от Варна

Необходими продукти:

700 г брашно
170 г захар
170 г олио
200 г кисело мляко
1 ч.л. сода бикарбонат
1 пакет  ванилова захар ( или настъргана лимонова кора )
3 яйца
захар за овалване

Начин на приготвяне:

1. Погасете содата в киселото мляко. Разбийте яйцата със захарта и ванилената захар.

2. Добавете киселото мляко и олиото и разбъркайте. Започнете да прибавяте брашното по малко и замесете меко тесто.

3. Когато тестото е готово, късайте по малко и оформете топчета.

4. Оваляйте всяко в захар и ги подредете в тава, застлана с хартия за печене.

5. Изпечете курабийките в загряна фурна на 180 градуса за около 20 минути.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



ВИД РЕЦЕПТА

Сладка

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

лесна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

До 40 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

15.02.2022

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.