Двойно шоколадов фъдж


Кексове и мъфини

Необходими продукти:

250 г брашно София мел
5 г инстантно кафе
15 г какао
250 г млечен шоколад
125 мл сладкарска сметана
60 г олио
100 г масло
2 яйца
250 г захар
1 ванилия
250 мл вряла вода

Начин на приготвяне:

1. В съд се забъркват захарта и маслото със стайна температура. Постепенно се добавят едно по едно яйцата и олиото.

2. Смесват се отделно какао, брашно и кафе и се пресяват, добавят се към мокрите съставки.

3. Водата се загрява, докато заври и се добавя към останалата смес. 125 г шоколад се разтопява на водна баня, добавя се към тестото, заедно с ванилията.

4. Готовата смес се изсипва във форма за печене и се пече в предварително загрята фурна на 160°, около 45-50 минути.

5. Проверявам с клечка, докато не е напълно суха. Вади се и се оставя да се охлади.

6. В тенджера се изсипва сметаната да се затопли, без да ври, след което се добавя към 125 г шоколад да го разтопи.

7. Разбърква се до хомогенна смес, след което се залива и намазва готовия фъдж.

Да ви е сладко!

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



Изпратена от:

iztrit iztrit от iztrit

Вид рецепта

Солена

Трудност на приготвяне

лесна

Време за приготвяне

От 40 до 90 минути

Дата на публикуване

04.01.2022

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.