Двойно шоколадов фъдж
Кексове и мъфини
Необходими продукти:
250 г брашно София мел
5 г инстантно кафе
15 г какао
250 г млечен шоколад
125 мл сладкарска сметана
60 г олио
100 г масло
2 яйца
250 г захар
1 ванилия
250 мл вряла вода
Начин на приготвяне:
1. В съд се забъркват захарта и маслото със стайна температура. Постепенно се добавят едно по едно яйцата и олиото.
2. Смесват се отделно какао, брашно и кафе и се пресяват, добавят се към мокрите съставки.
3. Водата се загрява, докато заври и се добавя към останалата смес. 125 г шоколад се разтопява на водна баня, добавя се към тестото, заедно с ванилията.
4. Готовата смес се изсипва във форма за печене и се пече в предварително загрята фурна на 160°, около 45-50 минути.
5. Проверявам с клечка, докато не е напълно суха. Вади се и се оставя да се охлади.
6. В тенджера се изсипва сметаната да се затопли, без да ври, след което се добавя към 125 г шоколад да го разтопи.
7. Разбърква се до хомогенна смес, след което се залива и намазва готовия фъдж.
Да ви е сладко!
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
iztrit iztrit от iztrit
Вид рецепта
Трудност на приготвяне
Време за приготвяне
Дата на публикуване