Царевичен кекс
Кексове и мъфини

Изпратена от:

Хриси Мартинова от София

Необходими продукти:

350 г цревично брашно София мел
200 г кисело мляко
3 яйца
100 г натрошено краве сирене
50 мл. олио
една чаена лъжичка сол
пакет бакпулвер

Начин на приготвяне:

1. Разбийте яйцата заедно с киселото мляко, олиото и солта. Постепенно добавете пресято Царевично брашно София мел с бакпулвер до получаване на еднородна кексова смес. Накрая прибавете натрошеното сирене.

2. Изсипете сместа върху намазнена тава.

3. Печете на 180 градуса в предварително загрята фурна на горен и долен реотан без вентилатор за 40 минути или до суха клечка.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



ВИД РЕЦЕПТА

Солена

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

лесна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

До 40 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

16.11.2021

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.