3 ч. ч. пшеничено брашно София Мел Класик
7 г мая
1 ч. л. захар
1 белтък
25 г разтопено масло
190 мл топло мляко
2 ч. л. хималайска сол
1 жълтък за намазване
3 с. л. сусам за поръсване
1. В голяма купа изсипваме топлото мляко със захарта, добавяме маята, разбъркваме и оставяме на топло за 15 минути. След като маята се активира добавяме предварително разбити белтък, разтопеното масло и хималайска та сол. Накрая малко по малко добавяме пресятото брашно и замесва е меко тесто, което оставяме да втаса на топло за 45 минути.
2. Готовото тесто накъсваме на топки и от всяка оформяме геврек във формата на кръг.
3. Подреждаме гевреците в намазнена тава, намазваме ги с разбития жълтък и поръсваме със сусам.
4. Печем в предварително загрята фурна на 180°С за около 15-20 минути.
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
ВИД РЕЦЕПТА
ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ
ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ
ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ