Гевреци със сусам
Други сладки печива
Необходими продукти:
700 г брашно София мел класик
2 бр яйца
1/2 кубче прясна мая
5 суп. лъжици захар
150 мл олио
сусам
мак
150 мл прясно мляко
100 мл вода
1 жълтък за намазване
Начин на приготвяне:
1. Разтваряме 1/2 кубче мая в 150 мл топло прясно мляко+100 мл топла вода и 1 суп. лъжица захар и 2 суп.лъжици брашно. В купа сипваме брашно около 600 г. Правим кладенче и сипваме шупналата мая, 2 бр яйца разбити с 4 суп. лъжици захар. Разбъркваме добре. Започваме да месим тесто като постепенно добавяме брашно около 100 гр и олио 150 мл. до получаване на меко тесто.
2. Загъваме с фолио тестото и оставяме на топло да втаса за 1 час. След като удвои обема си разделяме на топки.
3. Разточваме ги на дълги ленти и увиваме две по две. Слепваме двата края.
4. Мажем отгоре с жълтък и поръсваме сусам и мак.
5. Печем в загрята на 200 градуса фурна за около 30 мин.
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Славея Петкова от Русе
Вид рецепта
Трудност на приготвяне
Време за приготвяне
Дата на публикуване