Гевреци със сусам


Други сладки печива

Необходими продукти:

700 г брашно София мел класик
2 бр яйца
1/2 кубче прясна мая
5 суп. лъжици захар
150 мл олио
сусам
мак
150 мл прясно мляко
100 мл вода
1 жълтък за намазване

Начин на приготвяне:

1. Разтваряме 1/2 кубче мая в 150 мл топло прясно мляко+100 мл топла вода и 1 суп. лъжица захар и 2 суп.лъжици брашно. В купа сипваме брашно около 600 г.  Правим кладенче и сипваме шупналата мая, 2 бр яйца разбити с 4 суп. лъжици захар. Разбъркваме добре. Започваме да месим тесто като постепенно добавяме брашно около 100 гр и олио 150 мл. до получаване на меко тесто.

2. Загъваме с фолио тестото и оставяме на топло да втаса за 1 час. След като удвои обема си разделяме на топки.

3. Разточваме ги на дълги ленти и увиваме две по две. Слепваме двата края.

4. Мажем отгоре с жълтък и поръсваме сусам и мак.

5. Печем в загрята на 200 градуса фурна за около 30 мин.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



Изпратена от:

Славея Петкова от Русе

Вид рецепта

Сладка

Трудност на приготвяне

средна

Време за приготвяне

над 90 минути

Дата на публикуване

25.02.2022

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.