300 г брашно София мел екстра
400 г кисело мляко
60 мл олио
3 броя яйца
15 г захар
2 г сол
5 г бакпулвер
1 ванилова захар
1. Разбиваме яйцата. Прибавяме солта и захарта, като продължаваме да разбиваме. Сипваме киселото мляко, а след него и брашното с бакпулвера, и ваниловата захар. Накрая наливаме олиото.
2. Разбъркваме хубаво до еднородна гладка смес с гъстотата на кексово тесто.
3. Намазваме гофретника с мазнина преди да се включи и след като нагрее, разпределяме от сместа. Сервираме със сладко по избор.
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
ВИД РЕЦЕПТА
ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ
ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ
ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ