Ябълков щрудел
Други сладки печива
Необходими продукти:
3 с. л. брашно София Мел Екстра
1 пакет точени кори
1,5 кг. ябълки
1 1/2 ч.ч. натрошени орехи
100 г масло
9 с. л. захар
2 ванилии
1ч. л. сол
Начин на приготвяне:
1. Почистваме и настъргваме ябълките на ренде. Добавяме солта и ги оставяме за около 5-10 минути. Ябълките се отцеждат от водата.
2. Към ябълките добавяме брашното, 6-7 с. л. захар, ванилията и разбъркваме.
3. Към орехите се добавя останалата захар.
4. Изваждаме 1 кора и намазваме с разтопено масло. Върху нея поставяме втора кора и отгоре поръсваме с орехите и ябълковата смес.
5. Краищата на кората се завиват и след това се завиват на руло.
6. Щруделите се подреждат в тава, застлана с хартия за печене.
7. Пекът се на 180 градуса, акато се запекат фурната се намалява на 160 градуса до зачервяване.
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Костадин Филипов от гр. Стрелча
Вид рецепта
Трудност на приготвяне
Време за приготвяне
Дата на публикуване