Ябълкови бухтички с канела и пудра захар


Други сладки печива

Необходими продукти:

200 г София Мел класик
1 яйце
60 г кристална захар
1 ябълка
70 мл прясно мляко
8 г бакпулвер
щипка сол
1 с.л. за поръсване пудра захар
1/4 ч.л. за поръсване канела
250 мл олио за пържене

Начин на приготвяне:

1. Разбийте яйцето със захарта до побеляване. Разтворете в прясното мляко бакпулвера. Смесете солта с брашното. Настържете ябълката. Към яйцата добавете ябълката и прясното мляко с бакпулвера. Разбъркайте и на порции добавете брашното, разбивайки с телена бъркалка, до получаване на гладка смес.

2. Загрейте олиото в малък тиган. С помощта на 2 ч.л. загребете от сместа, оформете топче и пуснете в загрятата мазнина.

3. Пържете на умерен огън, за да не почернеят бързо бухтичите. Сами се обръщат при пържене.

4. Когато покафенеят извадете в чиния покрита с домакинска хартия и оставете да се отцедят.

5. Пренесете в сервизна чиния, поръсете с пудра захар и канела. Рецептата е взаимствана от блога "С нож и вилица в ръка", като някои съставки са заменени"

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



Изпратена от:

Дарина Николова от село Тюленово

Вид рецепта

Сладка

Трудност на приготвяне

лесна

Време за приготвяне

До 40 минути

Дата на публикуване

09.03.2022

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.