Какаови курабии


Други сладки печива

Необходими продукти:

около 300 - 350 г брашно София Мел
125 г масло
125 мл олио
2 с.л. кисело мляко
2 с.л. какао
1 яйце
1 ч.ч. пудра захар
30 г царевично нишесте
1 бакплувер
1 ванилия
щипка сол

Начин на приготвяне:

1. В купа чукваме яйцето, добавяме маслото, олиото, киселото мляко и пудрата захар.

2. Разбиваме с миксер, докато се смесят добре всички съставки. Добавяме нишестето и какаото и отново разбъркваме с миксер.

3. В няколко лъжици брашно разбъркваме бакплувера и ванилията и добавяме в купата. Започваме с ръце да месим тестото, като малко по малко добавяме брашно, докато неполучим средно твърдо тесто. Измесваме хубаво и оставяме да почива 15 минути.

4. От тестото взимаме парче колкото орех, оформяме топче, което сплескваме с помоща на дланите. Оформените курабии редим в тава върху хартия за печене.

5. Печем при температура от 180 С за 10- 15 минути.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



Изпратена от:

Елизабет Вълкова от Враца

Вид рецепта

Сладка

Трудност на приготвяне

лесна

Време за приготвяне

До 40 минути

Дата на публикуване

22.12.2021

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.