Какаово изкушение
Други сладки печива
Необходими продукти:
1 и 1/2 ч.ч. брашно София мел класик
400 г кисело мляко
1 ч.л.сода за хляб
3/4 ч.ч. олио
4 с.л. какао натурално + 3с.л. за заливка
1 ч.ч. захар + 1ч.ч.захар за заливка
3 с.л. канела
125 г масло
2 ч.ч. вода
Начин на приготвяне:
1. Содата се гаси в киселото мляко. в купа се разбиват с миксер на висока скорост до хомогенна смес- киселото мляко, олиото, захарта, какаото, канелата и брашното. Намазнява се тава за печене и се изсипва сместа.
2. Пече се 20-25 мин.. 190-200* на горно и долно печене зависи от фурната /до суха клечка.
3. Изважда се от фурната и се оставя да се охлади напълно! Разрязвате го на ромбове.
4. Прави се заливка от захар, какао, вода на котлон в касерола да заври и да се разтопи захарта, маха се от котлона и се добавя маслото, разбърква се добре до разтапяне в заливката.
5. След това заливате изпечения студен сладкиш с врялата заливка и го оставяте на стайна температура отново да изстине, след което го прибирате в хладилника.
Приятен апетит!
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Ина Мутафчиева от София
Вид рецепта
Трудност на приготвяне
Време за приготвяне
Дата на публикуване