Какаово изкушение


Други сладки печива

Необходими продукти:

1 и 1/2 ч.ч. брашно София мел класик
400 г кисело мляко
1 ч.л.сода за хляб
3/4 ч.ч. олио
4 с.л. какао натурално + 3с.л. за заливка
1 ч.ч. захар + 1ч.ч.захар за заливка
3 с.л. канела
125 г масло
2 ч.ч. вода

Начин на приготвяне:

1. Содата се гаси в киселото мляко. в купа се разбиват с миксер на висока скорост до хомогенна смес- киселото мляко, олиото, захарта, какаото, канелата и брашното. Намазнява се тава за печене и се изсипва сместа.

2. Пече се 20-25 мин.. 190-200* на горно и долно печене зависи от фурната /до суха клечка.

3. Изважда се от фурната и се оставя да се охлади напълно! Разрязвате го на ромбове.

4. Прави се заливка от захар, какао, вода на котлон в касерола да заври и да се разтопи захарта, маха се от котлона и се добавя маслото, разбърква се добре до разтапяне в заливката.

5. След това заливате изпечения студен сладкиш с врялата заливка и го оставяте на стайна температура отново да изстине, след което го прибирате в хладилника.

Приятен апетит!

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



Изпратена от:

Ина Мутафчиева от София

Вид рецепта

Сладка

Трудност на приготвяне

лесна

Време за приготвяне

До 40 минути

Дата на публикуване

29.12.2022

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.