Кашкавалени кифлички


Дребни соленки

Необходими продукти:

800 г брашно София мел Класик
400 мл.прясно мляко
3 яйца
3 с.л.захар
1-2 ч.л. сол
200 мл. олио
1 ч.л.ракия
1 ч.л.оцет
1 кубче мая
200 г.кашкавал

Начин на приготвяне:

1. Омесва се меко тесто. Разделя се на 8 топки. Разточват се и се разрязват на 16 триъгълника.

2. Всяко парченце се навива от широката към тънката част с парченце кашкавал в него. Нареждат се в тавата и се намазват с жълтък отгоре.

3. Пекат се на 150 градуса за 25 минути.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



Изпратена от:

Десислава Гогова от Варна

Вид рецепта

Солена

Трудност на приготвяне

лесна

Време за приготвяне

До 40 минути

Дата на публикуване

12.01.2023

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.