Кашкавалки с парено тесто
Дребни соленки

Изпратена от:

Стоян Войников

Необходими продукти:

160 г брашно София Мел Класик
250 мл прясно мляко
80 г масло
1 ч.л. сол
4 яйца
120 г кашкавал
за поръсване – сусам, маково семе или натрошен розмарин

Начин на приготвяне:

1. В тенджера загрейте млякото до завиране, прибавете маслото и солта. Добавя се брашното и бъркайте, докато се получи меко тесто с равномерна консистенция.

2. Отстранете съда от котлона и оставете леко да се охлади.

3. Прибавете едно по едно 3 от яйцата като след всяко бъркайте бъркайте до усвояване в тестото.

4. Добавете настъргания кашкавал, оформете сместа на топки, които нареждайте в тава върху хартия за печене. Намажете с разбито яйце и поръсете със семена.

5. Печете в предварително загрята на 180◦C фурна.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



ВИД РЕЦЕПТА

Солена

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

лесна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

От 40 до 90 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

20.04.2022

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.