100 г София мел класик
60 г София мел пълнозърнесто
4 яйца
130 г захар
50 г олио
4 ябълки
настъргана кора от лимон
1/2 ч.л. канела
1 бакпулвер
1. Яйцата и захарта се разбиват поне 3 минути с миксер на високи обороти хубаво да побелеят и да стане пухкава смес.
2. Добавя се олиото и се разбива на високи обороти още една минута. След това се маха миксера и се продължава с дървена лъжица.
3. Прибавят се двата вида брашно с разбъркан предварително в тях бакпулвер. Бърка се внимателно с дървената лъжица, за да не спадне тестото.
4. Ябълките се изчистват и нарязват на едри по 1 см. парчета и се добавят към сместа.
5. Добавя се кората от лимон и канелата и се разбърква за кратко.
6. Пече се в намазнена тавичка на 180 градуса около 20-25 минути.
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
ВИД РЕЦЕПТА
ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ
ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ
ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ