Хляб с мляко и пълнозърнесто брашно
Хлябове

Изпратена от:

Силвия Тодорова от София

Необходими продукти:

София мел класик - 300 гр.
София мел пълнозърнесто - 100 гр.
120 гр. прясно мляко
1 суха мая
1 и 1/2 ч.л. захар
1 яйце
120 мл. хладка вода
1 ч.л. оцет
2 с.л. олио
1 и 1/2 ч.л. сол

Начин на приготвяне:

1. Към леко затопленото мляко се добавят 1/2 ч.л. захар, 1/2 ч.л. брашно и маята и се разбъркват. Изчаква се сместа да кипне.

2. Смесват се всички съставки и се омесва меко тесто.

3. Оставя се да набухне за 20-30 минути и отново се меси.

4. После се поставя в намазнена тавичка и се изчаква да бухне преди печене на топло място за половин час.

5. Пече се на 180 градуса за около 40 минути. 

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



ВИД РЕЦЕПТА

Солена

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

средна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

над 90 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

01.12.2021

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.