Хрупкави солени кифлички
Дребни соленки

Изпратена от:

Ваня Адърска от С. Труд

Необходими продукти:

300 г София Мел Класик
100 г кашкавал настърган
100 г сирене натрошено
60 г масло разстопено
150 г кисело мляко
1 ч. л. сода
1 ч. л. сол

Начин на приготвяне:

1. От всички продукти се замесва леко тесто.

2. Разделя се на 4 топки и се оставя да се охлади в хладилник за 30 минути.

3. Всяка топка се разточва на кръг, с дебелина 0,5 см. Поръсва се с чубрица. Нарязва се на 6 триъгълника. Всеки триъгълник се завива на кифличка.

4. Готовите кифлички се пекат на 170 градуса, за 30 минути или до покафеняване, в зависимост от фурната.

5. Могат да се сервират за закуска или в допълнение към леко питие.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



ВИД РЕЦЕПТА

Солена

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

лесна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

От 40 до 90 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

07.12.2021

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.