Кифлички с мармалад


Други сладки печива

Необходими продукти:



500 гр.брашно София Мел Екстра
2 яйца
250 мл. прясно мляко
80 мл.олио
80 г захар
10 г суха мая
1 ванилия
1 бурканче мармалад
200 г течен шоколад

Начин на приготвяне:

1. Затопляме млякото и прибавяме маята, захарта и 4 с.л. брашно. Оставяме за 10 минути. През това време пресяваме брашното и отделяме единият жълтък. Към млякото прибавяме олиото, яйцето и белтъка, ванилията.

2. Прибавяме и брашното и оставяме на топло да удвои обема си. След това разделяме тестото на 4 топки. Всяка точка разточваме на кръг и разделяме на 8 парчета.

3. Върху всяко парче слагаме мармалад или шоколад откъм широката част и завиваме като кроасан.

4. Мажем с жълтък и поръсваме със захар.

5. Печем в предварително загрята фурна на 180 градуса.

Да Ви е сладко!

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



Изпратена от:

Гергана Учикова от Чепеларе

Вид рецепта

Сладка

Трудност на приготвяне

средна

Време за приготвяне

над 90 минути

Дата на публикуване

28.02.2022

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.