Кифлички с мармалад
Други сладки печива
Необходими продукти:
500 гр.брашно София Мел Екстра
2 яйца
250 мл. прясно мляко
80 мл.олио
80 г захар
10 г суха мая
1 ванилия
1 бурканче мармалад
200 г течен шоколад
Начин на приготвяне:
1. Затопляме млякото и прибавяме маята, захарта и 4 с.л. брашно. Оставяме за 10 минути. През това време пресяваме брашното и отделяме единият жълтък. Към млякото прибавяме олиото, яйцето и белтъка, ванилията.
2. Прибавяме и брашното и оставяме на топло да удвои обема си. След това разделяме тестото на 4 топки. Всяка точка разточваме на кръг и разделяме на 8 парчета.
3. Върху всяко парче слагаме мармалад или шоколад откъм широката част и завиваме като кроасан.
4. Мажем с жълтък и поръсваме със захар.
5. Печем в предварително загрята фурна на 180 градуса.
Да Ви е сладко!
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Гергана Учикова от Чепеларе
Вид рецепта
Трудност на приготвяне
Време за приготвяне
Дата на публикуване