Кифлички


Дребни соленки

Необходими продукти:

300 г брашно София мел Екстра
150 мл прясно краве мляко
2 ч.л. суха мая
1 ч.л. захар
1 яйце и 1 жълтък
2 с.л. зехтин
300 г сирене / кашкавал
сусам / семена ким
сол

Начин на приготвяне:

1. Маята се разтваря заедно със захарта и 1 с.л. от брашното. Оставя се да шупне. Изсипва се при пресятото брашно заедно с яйцето, зехтина и солта и се замесва меко тесто. Оставя се за час на топло.

2. Разточва се в кръг и се изрязват триъгълници.

3. В основата на всеки от тях се слага натрошена сирене / настърган кашкавал и се завива кифличка.

4. След като кифличките са прехвърлени в подходяща тава, се намазват с разбития си те поръсват със сусама / семената ким.

5. Пекат се в предварително загрята на 180 градуса по Целзий фурна за около 25 минути.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



Изпратена от:

Milena Drandiyska от Sofia

Вид рецепта

Солена

Трудност на приготвяне

лесна

Време за приготвяне

До 40 минути

Дата на публикуване

05.12.2022

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.