Кифлички с мармалад
Други сладки печива
Необходими продукти:
500 мл. топла вода
1 кубче мая
1 ч. л. захар
2 с. л. брашно
около 200 мл. вода (може и по-малко)
8 с.л. захар
1 ч. л. сол
1/2 ч.ч. олио
1 ц.л. оцет
1 кг. бяло брашно
Начин на приготвяне:
1. Първите четити продукта се смесват и се оставят на топло, докато маята шупне. През това време в купа смесваме следващите продукти, без брашното.
2. Когато маята е готова, смесваме я с другите съставки и започваме постепенно да слагаме брашното. Замесваме леко, нелепнещо тесто.
2. Оставяме го на топло да удвои обема си. За около 30 мин.
3. Разделяме тестото на четири топчета и всяко го разточваме на кръг, а след това режем на триъгълници, като в широката им част слагаме сладко или мармалад и завиваме.
4. Навиваме от широката към тясната част и получените кифлички подредете в тава покрита с хартия за печене.
5. Намазваме с жълтък отгоре и печем в предварително загрята фурна на 180 градуса до готовност. (около 30 минути).
6. Уточнение: тези 200 мл вода или по-малко, ги написах така, защото когато ги сложих се наложи да добавям брашно, тоест ако направите като мен си пригответе поне още около 200 гр. брашно. Ако не използвате жълтък за намазване, вашите кифлички ще бъдат съвсем постни.
Да ви е сладко!
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Irena Arabadjieva от Пловдив
Вид рецепта
Трудност на приготвяне
Време за приготвяне
Дата на публикуване