Кодрит кадир
Кексове и мъфини и Други сладки печива
Необходими продукти:
100 грама брашно София Мел Екстра
900 мл. прясно мляко
6 броя яйца
300 грама захар
1 ванилия
1 супена лъжица нишесте
100 мл. олио
1 бр. бакпулвер
2 чаени лъжички какао
Начин на приготвяне:
1. За крем карамела: Разбиват се 5 броя яйца, заедно с 200 грама захар. Добавя се ванилията и нишестето, както и 800 мл. от прясното мляко. В тавичка се карамелизират 5 лъжици захар и се изсипват във форма за кекс.
2. За кекса: Разбива се 1 брой яйце със 100 грама захар, 100 мл. олио, 100 мл. прясно мляко, бакпулвер, какаото и 100 грама брашно.
3. Върху карамелизираната захар се изсипва крем карамел, а след това в средата се излива кексовата смес. Формата се слага в друга тава с вода, като на водна баня.
4. Пече се на предварително загрята фурана за 50 минути на 160°С.
5. Изкарва се и се чака да истине и след това се обръща в чиния.
Добър апетит!
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Натали Георгиева от Бургас
Вид рецепта
Трудност на приготвяне
Време за приготвяне
Дата на публикуване