Коледни соленки


Дребни соленки

Необходими продукти:

270 г брашно София мел
30 г заквасена сметана
100 г настърган кашкавал
1 щипка черен пипер
200 г краве масло
1 щипка сол
1 яйце

Начин на приготвяне:

1. Омесваме меко тесто от размекнатото краве масло, настъргания кашкавал, сметаната, яйцето с подправките и пресятото брашно.

2. Оставяме го в хладилника за 30 минути, покрито с фолио.

3. Разстиламе на лист около 4-5 мм и с коледни формички режем тестото.

4. Украсяваме със сусам, маково семе и ким.

5. Печем върху хартия на предварително загрята до 180 градуса фурна 15 минути.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



Изпратена от:

Теодора Клименко от Русе

Вид рецепта

Солена

Трудност на приготвяне

лесна

Време за приготвяне

До 40 минути

Дата на публикуване

19.01.2023

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.