Курабийки с шоколад
Дребни сладки
Необходими продукти:
2 ч.ч. брашно София Мел Класик
1 ч.л. сода бикарбонат
1/4 ч.л. сол
250г масло
2/4 ч. бяла захар
2/4 ч. кафява захар
1 яйце
1 ч.л. ванилова есенция
1 ч. шоколадов чипс
Начин на приготвяне:
1. Разбийте с миксер маслото и захарта в голяма купа. Добавете яйцето и ваниловата есенция и пак разбийте. Прибавете брашното, содата и солта и разбъркайте с шпатула, като обирате страните на купата, за да се смеси всичко добре.
2. Накрая добавете и шоколадовия чипс и разбъркайте с шпатула, колкото да се смеси с тестото. Направете топчици.
3. Сложете ги в тавичка, постлана с хартия за печене.
4. Печете на 180С за около 15 минути или докато не потъмнеят леко краищата.
5. Когато са готови, ще изглеждат сурови, но после ще се стегнат. Консумирайте леко охладени. Може да поръсите с морска сол. Много подходящи са за партньор на млякото!
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Елица Кръстева от град София
Вид рецепта
Трудност на приготвяне
Време за приготвяне
Дата на публикуване