Мадлени


Дребни сладки

Необходими продукти:

130 г брашно София Мел
3 яйца на стайна температура
110 г захар (фин кристал)
110 г разтопено масло, леко охладено
5 г (1/2 пакетче) бакпулвер
черен шоколад, ванилия, изсушени цветчета лавандула

Начин на приготвяне:

1. Разбийте яйцата, захарта и ванилията, докато сместа утрои обема си.

2. Пресейте брашното с бакпулвера и щипка сол и с помощта на шпатула го прибавете към яйчената смес на 3-4 пъти.

3. Към топлото масло добавете няколко лъжици от тази смес, разбъркайте и след това върнете в тестената смес. Разбъркайте до хомогенност. Аз избрах да приготвя различни мадлени, затова разделих сместа на две части.

4. Към едната добавих около 30-40 г нарязан на ситно натурален шоколад, а към другата- ½ ч.л. сушена лавандула.

5. Покрийте сместа с найлоново фолио и приберете в хладилник поне за час, може и за цяла нощ.

6. Загрейте фурната на 190-200 градуса.

7. Ако формите ви за печене са метални, намажете ги с масло и поръсете с брашно. За силиконовите това не е наложително.

8. С помощта на сладкарски пош или с лъжица разпределете сместа в центъра и печете около 10-12 минути без да отваряте фурната по време на печене.

9. Извадете готовите мадлени върху решетка. По желание при сервиране може леко да поръсите и с малко пудра захар.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



Изпратена от:

Мила Нешева-Христова от Плевен

Вид рецепта

Солена

Трудност на приготвяне

лесна

Време за приготвяне

До 40 минути

Дата на публикуване

31.01.2022

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.