Мадлени
Дребни сладки
Необходими продукти:
130 г брашно София Мел
3 яйца на стайна температура
110 г захар (фин кристал)
110 г разтопено масло, леко охладено
5 г (1/2 пакетче) бакпулвер
черен шоколад, ванилия, изсушени цветчета лавандула
Начин на приготвяне:
1. Разбийте яйцата, захарта и ванилията, докато сместа утрои обема си.
2. Пресейте брашното с бакпулвера и щипка сол и с помощта на шпатула го прибавете към яйчената смес на 3-4 пъти.
3. Към топлото масло добавете няколко лъжици от тази смес, разбъркайте и след това върнете в тестената смес. Разбъркайте до хомогенност. Аз избрах да приготвя различни мадлени, затова разделих сместа на две части.
4. Към едната добавих около 30-40 г нарязан на ситно натурален шоколад, а към другата- ½ ч.л. сушена лавандула.
5. Покрийте сместа с найлоново фолио и приберете в хладилник поне за час, може и за цяла нощ.
6. Загрейте фурната на 190-200 градуса.
7. Ако формите ви за печене са метални, намажете ги с масло и поръсете с брашно. За силиконовите това не е наложително.
8. С помощта на сладкарски пош или с лъжица разпределете сместа в центъра и печете около 10-12 минути без да отваряте фурната по време на печене.
9. Извадете готовите мадлени върху решетка. По желание при сервиране може леко да поръсите и с малко пудра захар.
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Мила Нешева-Христова от Плевен
Вид рецепта
Трудност на приготвяне
Време за приготвяне
Дата на публикуване