300 г брашно София Мел Класик
3 яйца
10 г сода бикарбонат
150 г сирене
200 мл олио
250 г кисело мляко
1. Изсипете киселото мляко в купа, добавете содата и разбъркайте.
2. Добавете натрошеното сирене и яйцето. Разбъркайте хубаво сместа. Пресятото брашно изсипете в тава, направете кладенче и добавете сместа от купата, замесете меко тесто.
3. Оставете тестото да втаса на топло за половин час.
4. Разточете го на кора с дебелина 6 см и изрежете мекичките с големината, която искате.
5. В сгорещеното олио ги изпържете.
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
ВИД РЕЦЕПТА
ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ
ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ
ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ