Новогодишна питка
Питка, Погача

Изпратена от:

Selime Gadjalova от с.Розино

Необходими продукти:

700 г брашно София мел за баници
350 мл прясно мляко
100 мл хладка вода
1 пакет (10г) суха мая
1 ч.л. сол
1 ч.л. захар
3 с.л олио
200-300г сирене
2 яйца
1 пакет масло за намазване

Начин на приготвяне:

1. Смесваме брашното със сухата мая, сол, захар и олио. Добавяме прясното мляко,водата и леко разбитите яйца, без единия жълтък.

2. Замесваме средно меко тесто и оставяме да втаса около 1 час или докато удвои обема си.

3. След това разделяме тестото на две части и всяка една разточваме на правоъгълник, който се намазва с масло и се поръсва със сирене.Поставяме и новогодишните късметчетата. Навиваме ги на рула.

4. Отрязваме краищата на всяко едно от рулата,а останалата част нарязваме на триъгълници.

5. Подреждаме в намаслена тава,като в средата поставяме отрязаните краища,а триъгълниците ги подреждаме по края на тавата, като едното да е с връх навън, а следващо - да е с връх навътре.

6. Намазваме питката с разбития жълтък с малко олио.

7. Печем в предваритерно загрята фурна на 180°С за 40 мин.

8. Когато е готова,изваждаме и намазваме с краве масло, покриваме с кърпа, за да омекне.

Да ви е сладко!

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



ВИД РЕЦЕПТА

Солена

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

лесна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

От 40 до 90 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

06.01.2022

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.