Пеперудки
Други сладки печива

Изпратена от:

Росица Ефтимова от Бургас

Необходими продукти:

300 г брашно София Мел Екстра
120 г масло
120 г крема сирене
1 ванилова есенция
1 ч л сода за хляб
50 г . захар за овалване на пеперудките

Начин на приготвяне:

1. Пресяваме брашното и слагаме содата.

2. В друга купа разбиваме маслото и крема сиренето, които са на стайна температура.

3. Добавяме ванилията. Прибавяме брашното и месим тесто.

4. Точим кора с дебелина 0,5 мм и с отвора на стъклена чаша режем кръгчета.

5. Потапяме ги в бяла захар от двете страни, пречупваме ги на две, два пъти.

6. Печем на 180 градуса в загрята фурна за около 20 минути.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



ВИД РЕЦЕПТА

Сладка

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

лесна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

До 40 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

09.06.2022

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.