Пита със сирене
Питка, Погача

Изпратена от:

Анастасия Петкова от Смолян

Необходими продукти:

Брашно София Мел за баница
250 гр. прясно или кисело мляко
1/2 ч.ч. топла вода
1/2 с.л. сол
1/2 с.л. захар
2 яйца
1 жълтък за намазване
500 гр. брашно
сирене
мас или масло
1 пак. суха мая

Начин на приготвяне:

1. Пресяваме брашното, прави се кладенче в средата. След, което се слагат всички продукти /без мазнината и сиренето/.

2. Млякото, водата и яйцата се разбиват предварително, след това се изсипват в брашното. Омесва се меко тесто.

3. Оставя се да втаса, трябва да удвои обема си. Когато е готово тестото отново се омесва и се разделя на три топки. Всяка топка се разточва на кръг - 1 см., маже се с мас или масло /разтопено/ и се наръсва натрошеното сирене.

4. Разточва се за да стане кръг или правоъгълник. Всички кръгове/правоъгълници се прегъват наполовина и пак се намазва мас и сирене. След това се нарязват на ленти /по дължина/.

5. Стават като пънчета или розички и се нареждат в тавата /в случая съм направила по-големи розички, могат да се направят и по малко според бройките, които ви трябват/.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



ВИД РЕЦЕПТА

Солена

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

лесна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

От 40 до 90 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

29.12.2021

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.