Питчици със сусам
Питка, Погача

Изпратена от:

Валентина Йонева от Бургас

Необходими продукти:

Около 450 г брашно София Мел Пълнозърнесто
100 мл. Прясно мляко
100 мл. Вода
1 пакетче суха мая
1 с.л. захар
1 с.л. сол
1 яйце
Сусам за поръсване

Начин на приготвяне:

1. Добавяме сухата мая към предварително затопленото прясно мляко и вода. Към тях добавяме и захарта и оставяме да се активира маята.

2. В купа добавяме брашното и образуваме кладенче в средата. Добавяме сместа с маята, яйцето и солта.

3. Омесва се меко тесто и се оставя настрани са втаса за час - два. После тестото се разделя на топчета, като те се нареждат в тава едно до друго, но не плътно. Вече готови, се оставят да втасат за още 30 минути.

4. Отгоре се намазват с прясно мляко и се поръсват със сусам. Слагат се да се пекат на предварително загрята фурна на 200°.

Приятен апетит!

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



ВИД РЕЦЕПТА

Солена

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

лесна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

над 90 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

29.12.2021

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.