Питки балон
Питка, Погача

Изпратена от:

Петя Веселинова от София

Необходими продукти:

500 г брашно
300 мл хладка вода
1 ч.л сол
1 пакет (7гр) суха мая
1 ч.л захар
30 мл олио

Начин на приготвяне:

1. Меси се меко тесто, което се оставя да втаса за около 1 час.

2. След това се разделя на 13 части. Правят се топки и всяка леко се разточва.

3. В тава се слага  хартия за печене и се пекат на 250°за около 8 мин. в загрята фурна.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



ВИД РЕЦЕПТА

Солена

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

лесна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

От 40 до 90 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

16.11.2021

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.