Пълнозърнести питки
Питка, Погача

Изпратена от:

Диана Иванова от София

Необходими продукти:

400 г пълнозърнесто брашно София Мел
400 г бяло брашно София Мел Класик
500 мл топла вода
20 г прясна мая
15 г сол
15 г захар
30 мл зехтин

Начин на приготвяне:

1. Затопляме 500 милилитра вода и слагаме в нея 15 грама захар. Разбъркваме. Натрошаваме маята и я прибавяме към водата със захарта. Изчакваме 15 минути да се активира маята и да шупне. Добавяме 30 милилитра зехтин. Прибавяме 400 грама пълнозърнесто брашно София Мел, 400 грама бяло брашно София Мел Класик и 15 грама сол.

2. Месим около 10 минути, докато тестото стане гладко и еластично. Поставяме в намаслена купа и покриваме.

3. Оставяме на топло да втаса за около 30 минути. Изсипваме на набрашнен плот и разделяме на 12 части. Оформяме 12 питки.

4. Подрежда е в тава върху хартия за печене и изчакваме 30 минути да втаса.

5. Печем в предварително загрята фурна на 220 градуса около 30 минути.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



ВИД РЕЦЕПТА

Солена

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

лесна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

От 40 до 90 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

16.02.2022

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.