400 г пълнозърнесто брашно София Мел
400 г бяло брашно София Мел Класик
500 мл топла вода
20 г прясна мая
15 г сол
15 г захар
30 мл зехтин
1. Затопляме 500 милилитра вода и слагаме в нея 15 грама захар. Разбъркваме. Натрошаваме маята и я прибавяме към водата със захарта. Изчакваме 15 минути да се активира маята и да шупне. Добавяме 30 милилитра зехтин. Прибавяме 400 грама пълнозърнесто брашно София Мел, 400 грама бяло брашно София Мел Класик и 15 грама сол.
2. Месим около 10 минути, докато тестото стане гладко и еластично. Поставяме в намаслена купа и покриваме.
3. Оставяме на топло да втаса за около 30 минути. Изсипваме на набрашнен плот и разделяме на 12 части. Оформяме 12 питки.
4. Подрежда е в тава върху хартия за печене и изчакваме 30 минути да втаса.
5. Печем в предварително загрята фурна на 220 градуса около 30 минути.
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
ВИД РЕЦЕПТА
ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ
ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ
ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ