Пълнозърнести земелчета
Питка, Погача

Изпратена от:

Румяна Димитрова

Необходими продукти:

350 г брашно София Мел пълнозърнесто
150 г брашно София Мел класик
1 пакетче суха мая
2 с.л.зехтин
300 мл топла вода
1 ч.л.сол
1ч.л.мед

Начин на приготвяне:

1. Смесваме маята с меда и водата. Изчакваме да шупне и добавяме зехтина и брашното.

2. Включваме робота с куката за месене на бавни обороти за 2 минути и добавяме солта. Увеличаваме оборотите и изчакваме тестото да се събере на топка. Покриваме го и оставяме за 30 минути. След това го разделяме на 6 или 8 топчета.

3. Всяко едно оформяме добре и сплескваме с длан. С остър нож правим разрези и оставяме питките да починат 20 минути, наредени в тава върху хартия и покрити. Включваме фурната на 180 градуса. Докато загрее, намазваме питките с жълтък и поръсваме сусам.

4. Печем за около 20 - 25 минути.

5. Да ви е сладко.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



ВИД РЕЦЕПТА

Солена

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

лесна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

До 40 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

23.11.2021

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.