350 г брашно София Мел пълнозърнесто
150 г брашно София Мел класик
1 пакетче суха мая
2 с.л.зехтин
300 мл топла вода
1 ч.л.сол
1ч.л.мед
1. Смесваме маята с меда и водата. Изчакваме да шупне и добавяме зехтина и брашното.
2. Включваме робота с куката за месене на бавни обороти за 2 минути и добавяме солта. Увеличаваме оборотите и изчакваме тестото да се събере на топка. Покриваме го и оставяме за 30 минути. След това го разделяме на 6 или 8 топчета.
3. Всяко едно оформяме добре и сплескваме с длан. С остър нож правим разрези и оставяме питките да починат 20 минути, наредени в тава върху хартия и покрити. Включваме фурната на 180 градуса. Докато загрее, намазваме питките с жълтък и поръсваме сусам.
4. Печем за около 20 - 25 минути.
5. Да ви е сладко.
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
ВИД РЕЦЕПТА
ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ
ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ
ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ