Полска бабка (Великденски хляб)


Други сладки печива

Необходими продукти:

150 г брашно София Мел Класик
100 г прясно мляко
3 г суха мая
40 г захар
30 г краве масло
3 г сол
1 яйце
70 г черен шоколад

Начин на приготвяне:

1. Смесват се затоплено прясно мляко, мая и захар и се оставя да престои 5 минути. След това се добавят брашно, яйце, сол и се замесва меко тесто. Накрая се прибавя краве масло и се меси с миксер 5-6 минути. Тестото се оставя да втаса един час. След един час разточваме тестото във форма на правоъгълник.

2. Разтапя се шоколада на водна баня и се намазва върху разточеното тесто под формата на руло.

3. След това разрязваме рулото на 2 части по дължина и обръщаме всяка част с шоколадовата част нагоре.

4. Сплитаме двете части под формата на плетеница като може да изпечем в тази форма (при наличие на продълговата форма) или завиваме плетеницата в кръг ако ползваме кръгла форма за печене.

5. Сладкиша е популярен като сладък хляб за Великден в Полша и Израел.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



Изпратена от:

Йорданка Стоянова от София

Вид рецепта

Сладка

Трудност на приготвяне

лесна

Време за приготвяне

До 40 минути

Дата на публикуване

18.03.2022

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.