Полска бабка (Великденски хляб)
Други сладки печива
Необходими продукти:
150 г брашно София Мел Класик
100 г прясно мляко
3 г суха мая
40 г захар
30 г краве масло
3 г сол
1 яйце
70 г черен шоколад
Начин на приготвяне:
1. Смесват се затоплено прясно мляко, мая и захар и се оставя да престои 5 минути. След това се добавят брашно, яйце, сол и се замесва меко тесто. Накрая се прибавя краве масло и се меси с миксер 5-6 минути. Тестото се оставя да втаса един час. След един час разточваме тестото във форма на правоъгълник.
2. Разтапя се шоколада на водна баня и се намазва върху разточеното тесто под формата на руло.
3. След това разрязваме рулото на 2 части по дължина и обръщаме всяка част с шоколадовата част нагоре.
4. Сплитаме двете части под формата на плетеница като може да изпечем в тази форма (при наличие на продълговата форма) или завиваме плетеницата в кръг ако ползваме кръгла форма за печене.
5. Сладкиша е популярен като сладък хляб за Великден в Полша и Израел.
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Йорданка Стоянова от София
![](https://sofiamel.bg/cache/user_recipe_main_front_default/uploads/images/recipe/recipe-main-image/H0eGWLK4Mz.jpg)
Вид рецепта
![](/build/images/front/icons/sweet.b1441cef0027fa10c3c02e059c9e2fab.png)
Трудност на приготвяне
![](/build/images/front/icons/difficult.35c02a9e8285128b7dd617afa309244d.png)
Време за приготвяне
![](/build/images/front/icons/time.455694741e708770412a1781a8039386.png)
Дата на публикуване
![](/build/images/front/icons/date.4870eb8a154663fad1e08e8122f81b11.png)