Постни соленки
Дребни соленки

Изпратена от:

Николай Тотев от гр. Велико Търново

Необходими продукти:

2.5 ч.чаша
200 мл бяло вино
50 мл олио
1 равна ч. л сол
5 с.л царевично брашно
1.ч.л бакпулвер

Начин на приготвяне:

1. В купа се сипва бялото вино, олио, сол. Прибавя е царевично то брашно и пресято бяло брашно, смесено с бакпулвера.

2. Разбърква се с вилица, сипва се на плот поръсен с брашно, смесване за кратко средно меко тесто. Остава да почине 5 минути и се разделяме на две части. Късат се топчета и се правят на фитили след това се връзват на възел както въженце. Нареждат се върху хартия за печене.

3. Пекат се 15-20 мин. на 189 - 200 градуса.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



ВИД РЕЦЕПТА

Солена

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

лесна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

До 40 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

05.05.2022

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.