1 кг брашно за баница
6 яйце
250 мл прясно мляко
300 г захар
100 г масло
150 мл олио
2 бр. суха мая на д-р Йоткер /зелено пакетче/
2 ванилии
стафиди
шипков мармалад
1. Разбиват се яйцата, като се отделя един белтък за намазване. Прибавя се захарта, прясното мляко, маслото, олиото и ванилиите. Ако се използва хлебопекарна: изсипвам тази смес в хлебопекарна, прибавям брашното и накрая сухата мая. Пускам програма 3 пъти по ред програмата за паста, която е по 15 минути. Прибавям стафидите. Пускам още 2 пъти програмата за паста. Оставям да почине около 30 минути. Пускам още 2 пъти програмата за паста.
2. Изваждам и разделям на три равни части, стават три рола. Всяка третинка разточвам с дебелина около 1 см. Намазвам цялото тесто с шипков мармалад и завивам на руло. Поставям в тавичка, намазвам с разбит белтък и поръсвам със захар. След 30 минути слагам да пека. Фурната не е предварително загрята. Пускам вентилатор и на 160 градуса.
3. Пека 35-40 минути, като след 30 минута, когато вече има загар, слагам фолио или амбалажна хартия. Ако не се използва хлебопекарна в същата последователност се смесват продуктите, но се меси на ръка.
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
ВИД РЕЦЕПТА
ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ
ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ
ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ