Руло с шипков мармалад
Сладкиши

Изпратена от:

Radka Kancheva от София

Необходими продукти:

1 кг брашно за баница
6 яйце
250 мл прясно мляко
300 г захар
100 г масло
150 мл олио
2 бр. суха мая на д-р Йоткер /зелено пакетче/
2 ванилии
стафиди
шипков мармалад

Начин на приготвяне:

1. Разбиват се яйцата, като се отделя един белтък за намазване. Прибавя се захарта, прясното мляко, маслото, олиото и ванилиите. Ако се използва хлебопекарна: изсипвам тази смес в хлебопекарна, прибавям брашното и накрая сухата мая. Пускам програма 3 пъти по ред програмата за паста, която е по 15 минути. Прибавям стафидите. Пускам още 2 пъти програмата за паста. Оставям да почине около 30 минути. Пускам още 2 пъти програмата за паста.

2. Изваждам и разделям на три равни части, стават три рола. Всяка третинка разточвам с дебелина около 1 см. Намазвам цялото тесто с шипков мармалад и завивам на руло. Поставям в тавичка, намазвам с разбит белтък и поръсвам със захар. След 30 минути слагам да пека. Фурната не е предварително загрята. Пускам вентилатор и на 160 градуса.

3. Пека 35-40 минути, като след 30 минута, когато вече има загар, слагам фолио или амбалажна хартия. Ако не се използва хлебопекарна в същата последователност се смесват продуктите, но се меси на ръка.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



ВИД РЕЦЕПТА

Сладка

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

средна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

над 90 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

27.04.2022

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.