Селска питка с бяло брашно
Питка, Погача

Изпратена от:

Антоанета Атанасова от София

Необходими продукти:

900-950 г бяло брашно
300 мл прясно мляко
100 мл вода
21 г прясна мая
1 чаена лъжичка захар
1 супена лъжица сол
2 супени лъжици олио

Начин на приготвяне:

1. Маята и захарта се разтварят в смесените хладки мляко и вода. Брашното се смесва със солта, прави се кладенче и се изсипват течните съставки.

2. Меси се до хомогенност. Накрая се домесва с олиото. Втасва докато си увеличи обема 2 пъти.

3. Размесвам го отново, оформям в желаната форма и оставям да почине 5-10 минути.

4. Фурната се загрява на 180- 200 градуса. Питката се поръсва леко със сухо брашно, за да придобие пекарски вид, на 2-3 места се правят дълбоки разрези с остър нож.

5. Пече се до готовност - около 40 минути. Тества се с клечка.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



ВИД РЕЦЕПТА

Солена

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

лесна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

От 40 до 90 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

20.04.2022

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.