Шоколадови напукани бисквитки
Други сладки печива

Изпратена от:

Нигяр Курд от Асеновград

Необходими продукти:

Брашно класик - 2 ч.ч. брашно
1 ч.ч. захар
1 ч.ч. какао
3 яйца
2 ванилии на прах
1/2 ч.ч олио
1/2 ч.ч. пудра захар
2 ч. л. бакпулвер
1/2 ч.л. сол

Начин на приготвяне:

1. Пресявате брашното заедно с какаото и бакпулвера. Добавяте солта и ванилията. Разбийте яйцата със захарта, като най-добре да направите това с миксер или тел за разбиване, след което добавете олиото и отново разбъркайте.

2. След това малко по малко добавете сместа от брашното и какаото, като разбърквате с вилица, а когато стане много гъста и с ръце. Доомесете сместа добре с ръце, за да се получи гладко тесто.

3. Сложете тестото в хладилника за минимум един час.

4. След като тестото е постояло в хладилника го изваждате и оформяте топки с желаната от вас големина, които овалвате в пудра захар и нареждате в тава, в която предварително сте поставили хартия за печене.

5. Печете напуканите шоколадови сладки за 10-12 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



ВИД РЕЦЕПТА

Сладка

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

лесна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

над 90 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

19.12.2022

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.