Солени бисквити с пармезан
Дребни соленки
Необходими продукти:
100 г брашо София мел Класик
100 г студено масло
100 г настърган Пармезан
щипка сол
1 малко яйце
прясна мащерка
Начин на приготвяне:
1. Нарежете студеното масло на парченца. Добавете настърганото сирене Пармезан, брашното и солта. Претрийте сместа с ръце, докато получите маслени трохи. Чукнете едно яйце и разбъркайте с лъжица. На финала омесете с ръка, докато получите топка тесто. Увийте го във фолио и го охладете за 15-20 минути в хладилник.
2. Извадете тестото и поръсете работния плот с брашно. Разточете го на кръг с диаметър 3 см. Пригответе си тава. Покрийте дъното с хартия за печене.
3. Загрейте фурната на 180 градуса на горен и долен нагревател. С форма за сладки изрежете кръгли бисквитки и с помощта на шпатула внимателно ги прехвърлете в тавата на разстояние едно от друго.
4. За по-лесно отлепяне можете да поръсите шпатулата с брашно. Поръсете с листенца прясна мащерка бисквитките. Печете ги около 15-16 минути, докато добият златист загар.
5. Извадете ги и ги прехвърлете върху решетка. Когато изстинат стягат идеално.
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Десислава Владимирова от Няма
Вид рецепта
Трудност на приготвяне
Време за приготвяне
Дата на публикуване