Солени бисквити с пармезан


Дребни соленки

Необходими продукти:

100 г брашо София мел Класик
100 г студено масло
100 г настърган Пармезан
щипка сол
1 малко яйце
прясна мащерка

Начин на приготвяне:

1. Нарежете студеното масло на парченца. Добавете настърганото сирене Пармезан, брашното и солта. Претрийте сместа с ръце, докато получите маслени трохи. Чукнете едно яйце и разбъркайте с лъжица. На финала омесете с ръка, докато получите топка тесто. Увийте го във фолио и го охладете за 15-20 минути в хладилник.

2. Извадете тестото и поръсете работния плот с брашно. Разточете го на кръг с диаметър 3 см. Пригответе си тава. Покрийте дъното с хартия за печене.

3. Загрейте фурната на 180 градуса на горен и долен нагревател. С форма за сладки изрежете кръгли бисквитки и с помощта на шпатула внимателно ги прехвърлете в тавата на разстояние едно от друго.

4. За по-лесно отлепяне можете да поръсите шпатулата с брашно. Поръсете с листенца прясна мащерка бисквитките. Печете ги около 15-16 минути, докато добият златист загар.

5. Извадете ги и ги прехвърлете върху решетка. Когато изстинат стягат идеално.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



Изпратена от:

Десислава Владимирова от Няма

Вид рецепта

Солена

Трудност на приготвяне

лесна

Време за приготвяне

До 40 минути

Дата на публикуване

25.02.2022

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.