Солени скоунс


Дребни соленки

Необходими продукти:

1 1/3 ч.ч. брашно София мел "Екстра"
5 с.л. студено масло
1/4 ч.ч. заквасена сметана
1/4 ч.ч. краве мляко
2 1/2 ч.л. бакпулвер
1 ч.ч. настърган Пармезан
Черен пипер на вкус
1 с.л. смесени сухи подправки (мащерка, риган, розмарин)

Начин на приготвяне:

1. Брашното се смесва с бакпулвера и настърганото сирене. Прибавя се маслото и сместа се претрива с пръсти (да стане на трохи). Отделно се смесват млякото и сметаната и се прибавят към брашнената смес.

2. Прибавят се и подправките и се омесва тесто (не трябва да се меси твърде дълго). Тестото се оставя в хладилник за половин час, след което се разточва до дебелина от около 2 см.

3. Изрязват се (с помощта на стъклена чаша) кръгли форми, които се прехвърлят в тава, застлана с хартия за печене.

4. Скоуновете се пекат в предварително загрята на 190 градуса по Целзий фурна около 20 минути.

5. Могат да се сервират с различни сирена и колбаси.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



Изпратена от:

Milena Drandiyska от Sofia

Вид рецепта

Солена

Трудност на приготвяне

лесна

Време за приготвяне

До 40 минути

Дата на публикуване

29.11.2022

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.