Солени скоунс
Дребни соленки
Необходими продукти:
1 1/3 ч.ч. брашно София мел "Екстра"
5 с.л. студено масло
1/4 ч.ч. заквасена сметана
1/4 ч.ч. краве мляко
2 1/2 ч.л. бакпулвер
1 ч.ч. настърган Пармезан
Черен пипер на вкус
1 с.л. смесени сухи подправки (мащерка, риган, розмарин)
Начин на приготвяне:
1. Брашното се смесва с бакпулвера и настърганото сирене. Прибавя се маслото и сместа се претрива с пръсти (да стане на трохи). Отделно се смесват млякото и сметаната и се прибавят към брашнената смес.
2. Прибавят се и подправките и се омесва тесто (не трябва да се меси твърде дълго). Тестото се оставя в хладилник за половин час, след което се разточва до дебелина от около 2 см.
3. Изрязват се (с помощта на стъклена чаша) кръгли форми, които се прехвърлят в тава, застлана с хартия за печене.
4. Скоуновете се пекат в предварително загрята на 190 градуса по Целзий фурна около 20 минути.
5. Могат да се сервират с различни сирена и колбаси.
Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.
Изпратена от:
Milena Drandiyska от Sofia
Вид рецепта
Трудност на приготвяне
Време за приготвяне
Дата на публикуване