Соленки с кашкавал
Дребни соленки

Изпратена от:

Гергана Учикова от Чепеларе

Необходими продукти:

около 4- 5 ч.ч. брашно София Мел Екстра за меко тесто
1 ч. ч. кашкавал
1 ч ч. кисело мляко
1 ч. ч. масло ( може 50:50 масло и олио )
1 ч. ч сирене
1 яйце (може и без него)
1 ч л.сода бикарбонат

Начин на приготвяне:

1. В купа се слага настърганите кашкавал и сирене, разтопеното масло, яйцето (може и да не слагате яйце, но аз сложих), млякото с разбитата сода бикарбонат и брашното. Смесват се съставките.

2. След това се слага на плота и се меси на ръка още 5 мин. Оставя се за 20-30 минути. След това се разточва на кора и се реже на фигурки по желание. Може да ги намажете със разбит жълтък или с олио.

3. Печем в предварително загрята фурна на 180 градуса до златисто.

Да Ви е сладко!

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



ВИД РЕЦЕПТА

Солена

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

лесна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

До 40 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

04.02.2022

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.