Соленки - Мидички


Дребни соленки

Необходими продукти:

3 ч.ч. Брашно София Мел Класик
125 г масло
1/2 кофичка кисело мляко
4 с.л. олио
1/2 ч.л. сода бикарбонат
2 яйца
150 г сирене

Начин на приготвяне:

1. Маслото се разтопява и се изсипва в дълбока купа. Добавя се олиото, киселото мляко със содата и всичко се разбърква с тел. Изсипва се брашното. Готовото тесто се прибира за 30 мин. в хладилник.

2. В това време се приготвя плънката като сиренето се начупва с вилица и добре се разбърква с яйцето и белтъка. Жълтъка от едното яйце се оставя за намазване на соленките.

3. Охладеното тесто се разточва на кора с дебелина 2 - 2,5 мм и се изрязват кръгчета с чаша.

4. В средата на всяко кръгче се слага по малко от плънката, прегъва се диаметрално и с виличка се притискат краищата, за да се оформи декоративен ръб, а и да не се отварят при печенето. Намазват се с жълтък от яйце.

5. Пекат се до порозовяване в предварително загрята на 190 градуса фурна.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



Изпратена от:

Стилияна Иванова-Минева от гр.Габрово

Вид рецепта

Солена

Трудност на приготвяне

лесна

Време за приготвяне

От 40 до 90 минути

Дата на публикуване

30.12.2021

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.