Соленки с извара и слънчогледово семе
Дребни соленки

Изпратена от:

Мария Тенева от София

Необходими продукти:

250 г брашно софия мел класик
250 г извара
180 г краве масло
1 голямо яйце
1 ч.л. сол
слънчогледово семе за поръсване

Начин на приготвяне:

1. Отделяме жълтъка от белтъка. Разбъркваме добре изварата с жълтъка и посоляваме. Намачкваме пресятото брашно с мазнината до получаване на трохи.

2. Събираме двете смеси и омесваме меко тесто, което разделяме на 4 топки. Всяка топка оформяме на руло, което нарязваме на 8 еднакви парчета.

3. От всяко парченце оформяме фитилче, което поставяме върху пекарска хартия под формата на подкова. Може да ги оформите и като кифлички като тези в предната част на снимката и вътре да поставите пълнеж по избор - аз сложих нярязани подсушени маслинки.

4. От това количество ще приготвите две тави със соленки.

5. Въпреки че не се надуват много, оставете достатъчно разстояние между тях при печене. Разбийте белтъка и с помощта на четчица намажете обилно всяка соленка.

6. Поръсете със семена по избор и изпечете в предарително загрята на 180 градуса фурна за около 20 мин.

7. Извадете и охладете върху решетка.

Тази рецепта не е тествана (приготвяна) от екипа на София Мел.



ВИД РЕЦЕПТА

Солена

ТРУДНОСТ НА ПРИГОТВЯНЕ

лесна

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

До 40 минути

ДАТА НА ПУБЛИКУВАНЕ

19.12.2022

Използвани продукти

Посещавайки нашия уеб сайт, Вие приемате да използвате "бисквитки" (cookies).

Научете повече за начина и използването на бисквитки от нашата Политика за бисквитки и Защита на лични данни.